Δασκαλοθανάσης Γιάννης

Γεννήθηκε το 1954  Μετά τις σπουδές στη σχολή Σταυράκου ξεκίνησε ως κινηματογραφιστής το 1976. Ντοκιμαντέρ αρχικά διαφήμιση και ταινίες μετά η μέχρι σήμερα πορεία του. Η κατασκευή κινηματογραφικών εργαλείων είναι ο ερωτάς του και η συμμετοχή του στα κοινά τον έφερε να είναι μέλος σε διάφορους φορείς της κινηματογραφικής κοινότητας.

Βραβεία
2013 βραβείο κοινού Seven Art για την καλύτερη φωτογραφία
2006 Πρόσωπα 2006 (τηλεοπτικά βραβεία.) το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας
2002 το Χρυσό Ιππότη για την καλύτερη φωτογραφία στο διεθνές φεστιβάλ της Μόσχας
2001 το Κρατικό βραβείο για την καλύτερη φωτογραφία

Φιλμογραφία
2012   Αν σκην. Χριστόφορος Παπακαλιάτης μεγάλου μήκους
2012    ΜΑΤΖΟΥΡΑΝΑ σκην. Ολγα Μαλέα μεγάλου μήκους
2011    Ο ΘΟΛΟΣ σκην. Κατερίνα Γεροθανάση- Νίκος Αποστόλου μικρού μήκους
2010   MAGIC HOUR σκην. Κώστας Καπάκας μεγάλου μήκους
2008   THE JΟURNEY THE GREEK AMERICAN DREAM σκην. Μαρία Ηλιού μεγάλου μήκους
2002   Το Πέλμα του Πίθηκα σκην. Πιλάβιος Κ. μικρού μήκους
2002   Ο Βασιλιάς σκην. Γραμματικός Ν. μεγάλου μήκους
2001    Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον σκην. Παπαστάθης Λ. μεγάλου μήκους
2001    Αλέξανδρος και Αϊσέ σκην. Κολλάτος Δ. μεγάλου μήκους
2000    Έλα να σου Πω σκην. Φιλιώτου Κ.  μικρού μήκους
1999    Peppermint σκην. Καπάκας Κ.  μεγάλου μήκους
1996    Μη μου απτου σκην. Γιατζουζάκης Δ. μεγάλου μήκους
1993    Η Φόνισσα σκην. Κοβότσος Α. μεγάλου μήκους
1991   Κρυστάλινες νύχτες σκην. Βερνίκος Δ. μεγάλου μήκους
1990   Αντε Γεια … σκην. Τσεμπερόπουλος Γ. μεγάλου μηκους
1990   Ο σκύλος σκην. Ξανθόπουλος γ. μικρού μήκους

1989   Ξένια  σκην. Vivancos Patrice μεγάλου μήκους
1989    Ονειρα γλυκά σκην. Χολέβας Μ. μεγάλου μήκους
1989    Ντανίλο Τρέλες σκην. Τορνές Σ. μεγάλου μήκους

1986    Γκρι Κύριοι σκην. Αποστολίδης Α.

Τηλεόραση

2008-10  ‘’4’’ MEGA  σκην. Χριστόφορος Παπακαλιάτης
2006-7     ΙΧΝΗ MEGA  σκην Τσελέμενγκος Βασίλης
2005         Μάγισσες της Σμύρνης MEGA σκην.Κουτσομύτης Κώστας
2004         Έτσι ξαφνικά Παπαοικονόμου Μ, MEGA σκην. Σιούγας Γιώργος
2003         Όνειρο ήταν Παπαοικονόμου Μ, ET1 σκην. Ζαρουτιάδης Λ.
2003        Λένη MEGA Παπαοικονόμου Μ.  σκην. Ζαρουτιάδης Λ.
2001         Επιφάνεια σκην. Τσελεμέγκος Β.
1999        Το Σημάδι του Έρωτα σκην. Σοφιανόπουλος Δ.
1999         Ινφερνο ΚΙΝΟ

1997        Χαμένα Γράμματα σκην. Τσελεμέγκος Β.

1997       Δέκα μικροί Μήτσοι σκην. Λαζόπουλος Λ.

1995       Μαγικές Νύχτες  σκην. Παναγιωτάτος Δ.
1994       Μη Φοβάσαι τη Φωτιά σκην. Θωμόπουλος Ανδ.

1994       Τολμηρές Ιστορίες σκην. Παναγιωτάτος Δ.

1994       Βανίλια Σοκολάτα σκην. Καρράς Μ.
1993      Το Ασημένιο Δηνάριο   σκην. Αρβανίτης Δ.

1993      Casa Di Macaroni  σκην. Αρβανίτης Δ.
1992      Μπελάδες για Δυο  σκην. Αρβανίτης Δ.
1992      Αχ! Ελένη  σκην. Κακλέας Γ.
1992     Σπίτι για Πέντε σκην.Κοβότσος Α.

1989      Όνειρα Γλυκά  σκην. Χολέβας Μ.
1989    Τα Καλύτερα τους Χρόνια   σκην. Μανουσάκης Μ.

Ντοκιμαντέρ
2010-13 Παρασκήνιο σκην. Διάφοροι
2005 Νικηφόρος Βρεττάκος σκην. Βρεττάκος
2000 Πλανήτης Γή 2000 σκην. Βλάχος Μ.
1998 Η Επιστροφή του Μάγου σκην. Pearce M.

1997 Μουσική παράδοση του Ελληνικού χώρου  σκην. Παπαστάθης Λ.
1997 Ηπειρος Αρχέγονος Ελλάς  σκην. Παπαλιού Μ.
1995 Intimate Matters  σκην.. Julia Reichert
1993 Γκορμπατσόφ σκην. Χρονόπουλος Δ.
1992 Μιχαλαριάς  σκην. Γκίνης Ν.
1992 Από τη μοναδικότητα στο πολλαπλό αντίγραφο  σκην. Θεοδωράκη Σ.
1992 Τα τραγούδια του Πόντου σκην Αναγνωστόπουλος Δ.
1990 Υμνος στήν Ελευθερία  σκην. Λυκουρέσης Τ.
1990 Ράλυ Ακρόπολις  σκην Στασινός Σ.
1989 Η Σημαία του Γάμου  σκην. Αναστασιάδης Σ.
1989 Νίκος Σβορόνος σκην. Λιάππα Φ.

1988 Οι Μεγαλέξανδροι του Νέου Κόσμου σκην. Χολέβας Μ.

1988 Τζέντα Σ. Αραβία σκην. Δασκαλοθανάσης Γ

1988 Ιωάννινα σκην. Γιατζουτζακης Δ.
1988 ΕΡΤ στη Βόρειο Ελλάδα σκην. Διάφοροι

1988-89 ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα σκην. Διάφοροι

1986 Σε ήχο ελεύθερο σκην. Γιάννης Κασπίρης
1985 Σπηλαιολογικοί θησαυροί  σκην. Γιάννης Κασπίρης
1985 Τα Τραγούδια τών Βλάχων σκην. Μπασίμπαγλης Γ.
1985 Εικαστικά σκην. Εμιρζάς
1985 Αθήνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα
1984 Γυναικεία Πορτραίτα    σκην. Μαίρη Παπαλιού

1983.. Αγροτική εκπ. Υπουρ. Γεωργίας  σκην. Διάφοροι
1982 Μοντέρνα Πρόσωπα σκήν. Διάφοροι
1982 Πολιτιστικά θέματα σκην. Διάφοροι

1982 Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα σκην. Διάφοροι
1982 Οικολογικά Θέματα σκην. Διάφοροι
1982 Βραχογραφήματα σκην. Κασπίρης Γ.
1980 Διονύσιος Σολομός Ο ποιητής  σκην.Ευστρατιάδης Μ.
1980 Βιομηχανικές ζώνες ΕΤΒΑ  Παραγ. Σινετίκ
1976- 95 Παρασκήνιο σκην. Διάφοροι παραγ. Σινετίκ

Διαφήμιση
JUMBO παιχνίδια
ΔΕΛΤΑ Life γάλατα
Blue Card Bank of Cyprus
Vitaline γιαούρτια
Yiorkee Market Cyprus
Papoutsanis καλυντικά
Goody's Fast food
Hundai αυτοκίνητα
Panasonic ηλεκτρονικά
Panafon κινητή τηλεφωνία
Phillipe Morris τσιγάρα
Honda αυτοκίνητα
Honda Marine
Cosmote κινητή τηλεφωνία
Elite παπούτσια
Samsung ηλεκτρονικά
Carlsberg μπύρα
Vivid γιαούρτια
Super Fast Ferries ακτοπλοΐα.