Επαμεινώνδας Ζαφείρης

Ο Ζαφείρης Επαμεινώνδας άρχισε να δουλεύει στον κινηματογράφο στα 21 του και αμέσως τον ερωτεύτηκε. Σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, κουβαλάει τον ίδιο ενθουσιασμό και πάθος. Σπούδασε φωτογραφία στην κινηματογραφική σχολή του Λυκούργου Σταυράκου στην Αθήνα και στο American Film Institute στο Los Angeles. Από το 1995 που πέρασε στην Διεύθυνση Φωτογραφίας, έχει κάνει ντοκυμαντέρ, τηλεοπτικά σήριαλ, δύο μεγάλου μήκους ταινίες και πάνω από 400 διαφημιστικά.

Φιλμογραφία

2012 Το δένδρο και η κούνια (μεγάλου μήκους ταινία) σκην. Μαρία Ντούζα

 Κλέφτης εικόνων (ντοκυμαντέρ) σκην. Πάνος Θωμαίδης

2011 Ημερολόγια Εργασίας (σειρά νροκυμαντέρ) σκην. Πάνος Θωμαίδης

2010 Dont let me be misunderstood (ντοκυμαντέρ) σκην. Ζαφείρης Επαμεινώνδας

2008 Spirited trails (ντοκυμαντέρ) σκην. Σταύρος Στάγκος

 2000 Ταξίμ (τηλεοπτική σειρά) σκην. Κατερίνα Αθανασίου

 1998 Η αίθουσα του θρόνου (τηλεοπτική σειρά) σκην. Πηγή Δημητρακοπούλου

 1995 Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά (μεγάλου μήκους ταινία) σκην. Πάνος Κούτρας

Θέατρο

2013: Sarah Kane, Βlasted 

Σκηνοθεσία Ρούλα Πατεράκη

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

2004: Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, Μολιέρος 

Σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού

Εθνικό Θεάτρο

 

2003:  Ελληνική Ποίηση 20ου Αιώνα, Αυτό που δεν τελειώνει 
Σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού
Εθνικό Θεάτρο