Κλωτσοτήρας Βασίλης

Γεννήθηκε στο Ulm της Γερμανίας το 1971. Σπούδασε Διεύθυνση Φωτογραφίας στη Σχολή Κινηματογράφου Λ.Σταυράκου (1989-1992). Έχει εργαστεί ως Βοηθός Οπερατέρ (1990-2001). Εργάζεται ως Δ/ντής Φωτογραφίας από το 2002 σε Κινηματογράφο, Διαφήμιση, Ντοκυμαντέρ, Video Clips. Επίσης, εργάζεται ως Σχεδιαστής Φωτισμών από το 1992 σε Θεατρικές παραστάσεις και Events.

Βραβεία

ΑΡΧΙZΕΙ… του Θεόφιλου Παπαστυλιάνου – 29οΦεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (2006),

SINGLE BED του Γιώργου Κουβαρά – Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Αθήνας (2006)    –

4ο Φεστιβάλ Μικρές Πρεμιέρες Αθήνας (2005

ΘΕΑΤΡΟ

BUG του TraceyLetts σε σκηνοθεσία Γ. Παλούμπη (Επί Κολωνώ) – 3ο βραβείο Σχεδιασμού Φωτισμών Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2007 Περιοδικού AΘΗΝΟΡΑΜΑ”.

Φιλμογραφία

2012 – ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΣ; – Κωνσταντίνα Βούλγαρη

2012 – HANDS – Γιάννης Μπουγιούκας (Short)

2012 – INTERVIEW – Γιάννης Μπουγιούκας (Short)

2012 – WHITE LIES – Αθανασία Μιχοπούλου (Short)

2011 – ΕΥΘΡΑΣΤΟΝ – Λήδα Καφετζή (Short)

2008 – SPAPER – Μάριος Ζώγκας (Short)

2007 – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ – Χριστίνα Χριστοφή (Short)

2007 – ΩΜΟΣ ΠΡΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ – Δημήτρης Εμμανουηλίδης (Short)

2006 – UNA MUJER – Έλενα Πριοβόλου (Short)

2006 – ΑΡΧΙΖΕΙ… – Θεόφιλος Παπαστυλιανός (Short)

2005 – SINGLE BED – Γιώργος Κουβαράς (Short)

2005 – ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΥΣΗ – Βαρδής Μαρινάκης (Short)

2005 – WORK LATE – Ιωάννης Χριστοφόρου (Short)

2004 – 12 ΜΑΪΟΥ – Χριστίνα Χριστοφή (Short)

2001 – ΓΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ – Ιωάννης Χριστοφόρου (Short)