Η Ένωση Ελλήνων Κινηματογραφιστών – Greek Society of Cinematographers (GSC), ιδρύθηκε με σκοπό την ανάδειξη, προώθηση και διάδοση της τέχνης της φωτογραφίας του Κινηματογράφου, την αφήγηση δηλαδή μέσω της εικόνας.

Η Ένωση προσδοκά στη διατήρηση του πνεύματος της συναδελφικότητας ανάμεσα στα μέλη της. Αποβλέπει στην συνέχιση της αναγνώρισης, καταξίωσης και προβολής της σπουδαιότητας του ρόλου του Κινηματογραφιστή στην ανάπτυξη της τέχνης της Κινηματογραφικής εικόνας και της πνευματικής δημιουργικής προσφοράς των μελών της στην τέχνη του Κινηματογράφου.

Η Ένωση ενημερώνει, επιμορφώνει, προσφέρει στα μέλη της, στους σπουδαστές Κινηματογραφικών σχολών, στους φίλους του σινεμά. Η Ένωση επιδιώκει τη δημιουργική, τεχνική και αισθητική προαγωγή της Έβδομης Τέχνης χωρίς πολιτικό, θρησκευτικό, συνδικαλιστικό, οικονομικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Συμμετέχει σε συναντήσεις με άλλες διεθνείς κοινότητες μιας και είναι μέλος της διεθνούς συνομοσπονδίας κινηματογραφιστών IMAGO, ανταλλάσοντας απόψεις και προβληματισμούς σε κοινά θέματα. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες μας, τα νέα για τις τεχνολογικές εξελίξεις, και να ανταλλάσσουμε απόψεις σε θέματα Κινηματογραφίας.