Επιστολή του Προέδρου της GSC

                                                                                                                              Αθήνα, 16 Μαΐου 2019

Αγαπητά μέλη του GSC                                                  

Είναι μεγάλη η τιμή για μένα η απόφαση σας να με εκλέξετε Πρόεδρο της Ένωσής μας.

Τονίζω την λέξη Ένωση γιατί έχει μεγάλη βαρύτητα η σημασία της.

Η ύπαρξη της GSC στηρίζεται στην θέληση των μελών, που πέρα από  τον ανταγωνισμό για την επαγγελματική επιβίωση, υπηρετούν την ανάπτυξη και την διάδοση της τέχνης του Κινηματογράφου.

Η Ένωση δεν είναι μια εταιρεία που διοικείται από τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και που διοργανώνει εκδηλώσεις. Όλες οι ιδέες που μπορεί να έχετε για δράσεις και ενέργειες, σαν καλλιτέχνες και τεχνικοί είναι καλοδεχούμενες και πρέπει να έρχονται στην Ένωση σαν προτάσεις αλλά και να στηρίζονται από εσάς τους ίδιους με εθελοντική εργασία.

Κάθε προσωπική εμπειρία θα είναι καλό την μοιραζόμαστε ώστε να γίνεται συλλογική, διότι μόνο με την ένωση και την κοινή προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την τέχνη αλλά και την τεχνική προς το συμφέρον του Κινηματογράφου γενικά, αλλά και του καθενός μας ξεχωριστά.

Η έλλειψη χρόνου για συμμετοχή στα κοινά ισχύει για όλους. Όμως κάποιοι στο παρελθόν θυσίασαν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους για να υπάρχει σήμερα αυτή η Ένωση. Είναι υποχρέωση λοιπόν του κάθε ένα, που θέλει να έχει τον τίτλο της Ένωσης μαζί με το όνομα του στις ταινίες που υπογράφει, να συμμετέχει ενεργά.

Σύντομα θα πρέπει να συγκεντρώσουμε ιδέες για μια σειρά από δράσεις που θα υλοποιηθούν, και εκτός από αυτές που θα αποφασίσει το νέο ΔΣ, περιμένουμε και τις δικές σας σκέψεις.

Σας ευχαριστώ         

Γιώργος Αρβανίτης AFC – GSC